Wie ben ik?

Mijn naam is Saar Jansen. Getrouwd, moeder 
van 2 zonen en woonachtig in Amerongen. Gefascineerd door mensen. Ik word getriggerd door andermans overtuigingen en gewoonten en ben altijd op zoek naar “de vraag achter de vraag”.

Ik vind het een uitdaging om te kijken naar mogelijkheden en te zoeken naar (niet) standaardoplossingen. Ik volg daardoor niet altijd de gebaande paden, maar kijk verder.

Voor mijn HBO studie ergotherapie, heb ik de HEAO afgerond. De ervaringen die ik in de economie en het bedrijfsleven heb opgedaan, zijn een goede aanvulling binnen de ergotherapie.

Als ergotherapeut heb ik gewerkt binnen de verpleeghuiszorg, kleinschalig wonen, revalidatie en bij mensen thuis (eerste lijn).

(Bij)scholing
Als ergotherapeut ben ik ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici. Het behoud van kwaliteit van de behandeling vind ik erg belangrijk, daarom volg ik regelmatig bij- en nascholing op het gebied van ergotherapie, behandeling en hulpmiddelen of bezoek symposia op het gebied van zorg en ergotherapie.

2018                              Zie jij het zitten of laat je het liggen?
Post-hbo cursus houdingsproblematiek bij ouderen en in de gehandicaptenzorg

Opleider:
ABC Ergo te Arnhem

2017                             Goede zorg in de laatste levensfase
Het verlenen van zorg in de laatste levensfase gericht op ouderen. Extra aandacht voor mensen met dementie en ACP (Advance Care Planning)

Organisator:
VU Medisch Centrum /
UNO Universitair Netwerk Ouderenzorg

2017                              Kennisontwikkeling voor de ouderenzorg: Chemie tussen wetenschap en praktijk
Vertaalslag tussen wetenschappelijke onderzoeken en de praktijk, gericht op pijn bij dementie en geriatrische revalidatie

Organisator:
Waardigheid en trots
Ministerie van VWS

2015                              DTE ~ Directe Toegang Ergotherapie
Behandeling door een ergotherapeut zonder verwijzing van een (huis)arts.

Opleider:
Pro Education